Cookies, door te klikken op 'Accepteren' stemt u in met het gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Hero afbeelding | Telefoon

Zakelijke telefonie

Je wil goed bereikbaar zijn en klanten te woord kunnen staan. Goede zakelijke telefonie is hierbij essentieel. Werk je nog met een vaste telefoonlijn? Of heeft iedereen in jouw bedrijf een eigen mobiele telefoonnummer? En daar komt ook nog het bellen via online kanalen om de hoek kijken, zoals Teams. Verbeter de communicatie en verhoog de productiviteit van jouw organisatie met de juiste oplossingen voor zakelijke telefonie. Kies voor zakelijke telefonie in de cloud.

Scroll down

Kies voor efficiëntie: ga voor VoIP

Bij zakelijke telefonie komt veel kijken. Van doorschakelen tot wachtrijen en diverse telefoonnummers tot keuzemenu’s. Steeds meer bedrijven stappen daarom over naar VoIP als zakelijke telefonie oplossing. VoIP staat voor Voice over IP en staat voor bellen via de cloud. Perfect als je op zoek bent naar een totaalpakket voor zakelijke telefonie. Voorheen stonden mobiele en vaste telefonie en Teams los van elkaar. Waarbij de beschikbaarheid van collega’s niet altijd zichtbaar was. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen kunnen we alle vormen van telefonie samenbrengen in één.

De voordelen van zakelijke telefonie in de cloud

Bespaar kosten: door gebruik te maken van internetverbindingen in plaats van traditionele telefoonlijnen.
Makkelijk opschalen bij groei: VoIP kan gemakkelijk worden uitgebreid of aangepast.
Flexibiliteit voor medewerkers: het is mogelijk om overal te werken, je hebt alleen internet nodig om telefonisch bereikbaar te zijn.
Meer functionaliteiten: VoIP integreert met andere tools, zoals videoconferenties, chat en e-mail.

Bellen
Vrouw werken achter computer

Eén gebruiker, één beschikbaarheid

Zit je in een Teams-meeting? Dan wordt je niet gestoord door binnenkomende telefoontjes op jouw mobiel. Dat is het grote voordeel van werken vanuit de cloud: VoIP zorgt voor naadloze integratie tussen vaste en mobiele telefonie, waardoor je altijd en overal bereikbaar bent, op jouw voorwaarden. Er wordt één gebruiker gecreëerd die alle kanalen samenbrengt, waardoor je één beschikbaarheid hebt. Daarnaast ben je ook nog eens bereikbaar op ieder toestel naar wens: via je vaste telefoon, maar ook via jouw tablet of laptop.

Ook de eerste stappen zetten richting bellen via de cloud?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen als het gaat om zakelijke telefonie? Neem contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Vanaf hoeveel gebruikers kan ik een Voip centrale afnemen?

Vanaf 1 gebruiker kun je al een Voip centrale afnemen, met alle voordelen die een bedrijf met 200 gebruikers ook heeft. Denk hierbij aan wachtmuziek, opname van elk gesprek, menu structuur kies 1 voor ... ect ect. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.