Cookies, door te klikken op 'Accepteren' stemt u in met het gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Betrouwbare ICT-partner voor Tenten Solar

Korte lijntjes en snel schakelen zorgt ervoor dat iedereen bij Tenten Solar veilig en efficiënt werkt.

Scroll down

Bij Tenten Solar zijn ze als klein bedrijf begonnen, bijna tegelijkertijd met Steentjes ICT. “Vanuit het verleden zijn we meegegroeid met Pieter”, vertelt Remco Metaal, hoofd bedrijfsbureau bij Tenten Solar. “Hij regelde het internet bij ons vorige pand. Later begon Steentjes ICT te ontstaan en zijn ze zich meer gaan richten op de volledige ICT. Ik weet niet beter, dan dat wij gebruikmaken van hun diensten. Samen groeien we en dat is een match!”

Complete ICT-werkzaamheden uit handen

Steentjes ICT voert bij Tenten Solar de gehele ICT-werkzaamheden uit. Denk hierbij aan het gehele netwerk, glasvezellijnen en ondersteuning van alle Microsoft 365 producten. “Hierbij ontzorgen ze ons wekelijks door op een vast moment een vaste medewerker bij ons op locatie support te laten verlenen”, vertelt Remco. “Wij hebben namelijk geen medewerkers op ICT. Zij pakken de ICT van het bedrijf op. Daarnaast doen ze het beheer voor software veiligheid." 

Tenten Solar beheert zelf de helpdesk. “Mensen moeten intern bij ons komen met vragen, hierbij bepalen we zelf of een vraag doorgaat naar Steentjes of niet. 9 van de 10 keer is het namelijk iets dat wij zelf op kunnen lossen, omdat iemand verkeerd geklikt heeft.” Dit werkt heel prettig voor beide partijen. Remco vervolgt: “Het is voor ons vooral heel belangrijk dat wij door kunnen. Dat er een achtervang achter zit en we iemand kunnen bereiken als er iets aan de hand is. Dankzij Steentjes is dat mogelijk!.”

Op naar de moderne werkplek

Bij Tenten Solar werken ze met hulp van Steentjes ICT inmiddels volledig in een virtuele werkplek. Remco: “We hebben alles in de cloud draaien, daarmee kunnen wij wereldwijd inloggen op de virtuele desktop. Dat hebben we vooral opgepakt tijdens corona, om flexibel te kunnen werken. Dat was best een hele aanpassing. Iedereen werkte altijd op kantoor. We waren totaal niet ingericht op thuiswerken. Hier heeft Steentjes ICT ons goed mee geholpen. Nu werkt iedereen met een laptop, waardoor we flexibel kunnen werken. Thuiswerken is bij ons lastig, maar we zijn een stuk mobieler geworden.”

Het is voor ons vooral heel belangrijk dat wij door kunnen. Dat er een achtervang achter zit en we iemand kunnen bereiken als er iets aan de hand is. We willen graag bij de tijd blijven als het gaat om cyber security. Dus geen oude machines met oude programma’s erop. Dankzij Steentjes is dat mogelijk!

“We zijn zelfredzaam, maar vallen terug op de kennis van Steentjes ICT”

Op dit moment maken 80 tot 90 medewerkers gebruik van de Citrix Werkplek. In het veld zijn dit zo’n 30 à 35 mensen. “Bij die laatste groep werken we voornamelijk met tablets, die houden we ook in beheer”, legt Remco uit. “Dit doen we met behulp van Steentjes ICT. Zij regelen de licenties en hebben een eerste uitleg gegeven.”

“Wij proberen zo veel mogelijk zelf support te geven. Dat werkt tot nu toe heel fijn. We zijn zelfredzaam, maar als we er niet uitkomen, dan schakelen we Steentjes in. We vallen terug op hun kennis, als het bij ons niet meer toereikend is.” Zo regelt Tenten Solar zelf de laptops en monitoren, maken zij accounts aan en proberen ze het hele verhaal binnen Microsoft zoveel mogelijk zelf te doen. 

Het doel: veilig en efficiënt kunnen werken

Remco: “Uiteindelijk is het doel dat Steentjes met ons meedenkt en dat wij veilig en efficiënt kunnen werken. Daar verwacht ik van hun een proactieve houding in. Waarbij vooraf wordt gezegd ‘deze update komt volgende maand, je hebt deze twee keuzes’. Dat is voor ons echt de meerwaarde die Steentjes ICT biedt. Een proactieve houding, waardoor we zelf minder ICT kennis nodig hebben.”

“Korte lijntjes en snel schakelen, daar is Steentjes ICT heel sterk in. Wij zijn zeer tevreden, mede omdat ze doen wat ze zeggen. We zijn continu aan het kijken ‘welke behoefte hebben wij en wat kan Steentjes daarin bieden?’. We groeien best snel, maar Steentjes ICT ook, en dat is een mooie combinatie. ”

Zet ook de eerste stappen naar werken in de cloud!

Uiteindelijk wil Tenten Solar helemaal over naar de moderne werkplek. Hierbij is het de bedoeling dat ze volledig gaan werken vanuit de cloud. Is dit een stap die jij ook met jouw bedrijf wil zetten? Neem contact met ons op.