Cookies, door te klikken op 'Accepteren' stemt u in met het gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Rotra: click, ship & smile

Rotra, uw digitale expediteur voor wereldwijde vracht, stroomlijnt uw logistieke keten met expertise en efficiëntie, terwijl u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Scroll down

Rotra is een digitaal expediteur voor wereldwijde zee- en luchtvracht. Ze zorgen ervoor dat de gehele logistieke keten van hun klanten aangestuurd wordt en producten op een veilige manier van A naar B worden vervoerd. Dit doen zij allemaal via een online boekingssysteem. Omdat de core business van het bedrijf IT is en ze flink aan het groeien zijn, wilden ze nog meer op hun expertise als expediteur focussen. Daarom hebben ze de keuze gemaakt om de expertise van andere IT-werkzaamheden over te laten aan de specialist.

Van eigen IT-afdeling naar externe partij

Voordat Rotra met Steentjes ICT in zee ging, hebben ze heel lang zelf de IT van het bedrijf geregeld. Machiel Roelofsen, directeur en mede-eigenaar van Rotra, vertelt: “Er werkten 35 mensen op onze IT-afdeling. Maar wij wilden echt focussen op de digitale zee- en luchtvracht expeditie. Dat kost al heel veel energie. De expertise van zaken zoals de mailbox, Excel, Word, PowerPoint, de database, single sign on voor alle overige systemen, werken in de cloud en telefonie wilden we bij een specialist laten. En daarom schakelden we Steentjes ICT in.”

“Alles wat niet onze core business is laten we doen door Steentjes ICT. Hierdoor kunnen wij nog sneller en verder gaan in onze dienstverlening. Zo kunnen onze eigen ontwikkelaars zich 100% focussen op waar we echt in willen investeren: het verbeteren van onze rol als digitaal expediteur.”

Stap voor stap een goed ingerichte werkplek

“Wij hebben niet alles in één keer omgezet. Alles tegelijk doorvoeren gaat niet, dat hebben we ook binnen ons eigen bedrijf gemerkt. Daarom zijn we samen met de engineers van Steentjes ICT gaan zitten om een gedegen planning te maken.” Zo is er eerst gekeken naar de must haves, oftewel de zaken die echt moesten gebeuren, en de nice to haves, zaken die niet direct geregeld moesten worden, maar wel op de lange termijn handig zijn om te hebben.

 

IT is een vak an sich, wij willen echt focussen op de digitale zee- en luchtvracht expeditie. Dat kost al heel veel energie. De expertise van zaken zoals de mailbox, Excel, Word, PowerPoint, de database, werken in de cloud en telefonie: dat willen we bij een specialist laten. En dat is voor ons Steentjes ICT.

Gebruiksklare laptop voor nieuwe collega’s

Inmiddels regelt Steentjes ICT een heleboel zaken voor Rotra. “Ze zorgen dat de hele database structuur in de cloud staat. De telefonie en mobiele telefonie wordt geregeld. Nieuwe medewerkers krijgen een laptop, waarop alles direct goed staat ingesteld”, legt Machiel uit. “Denk aan directe toegang tot de juiste systemen, bijvoorbeeld het CRM, programma’s voor marketing, sales en de verloning en het operationele pakket om lucht- en zeevracht te doen.” Zo staat de computer helemaal klaar en ingesteld voordat een nieuwe collega begint.

Betrouwbare partij voor security 

Machiel: “We kwamen bij Steentjes ICT terecht omdat twee van onze oud-medewerkers hier zijn gaan werken. Zij kennen onze hoge kwaliteitsstandaarden en onze systemen, waardoor Steentjes ICT voor ons al heel snel het vertrouwen had gewonnen. Er is niets dat we niet in de cloud doen. Iedereen kan hier remote werken. Vooral op het gebied van security was het dan ook belangrijk dat we bestand zijn tegen hackers. Wij vinden dat Steentjes ICT daar een goede partij voor is met de producten die ze hebben.”

Geef IT uit handen en focus op wat echt belangrijk is

Wij helpen je daar graag bij. Of het nu gaat om een oplossing voor telefonie, je de complete IT extern wil regelen of ervoor wil zorgen dat jouw medewerkers overal kunnen werken: op de zaak, thuis of onderweg. Wij kijken graag mee met een passende oplossing voor jouw vraag.