Cookies, door te klikken op 'Accepteren' stemt u in met het gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Werken vanuit de cloud bij Aloys Roemaat Transport

De zoektocht naar een betrouwbare partner die kan helpen met digitalisering van het bedrijf.

Scroll down

Hoe gaan we digitaliseren? Dat was de vraag die een aantal jaren geleden werd gesteld binnen Aloys Roemaat Transport. Alles gebeurt steeds meer online en ook zij wilden hun werkprocessen digitaliseren. Werken in de cloud was de oplossing. Daan Schippers, ICT coördinator bij Aloys Roemaat, vertelt: “We zochten een partij die cloudoplossingen kon bieden met goede support. Daarom gingen we op zoek naar een partner die we vertrouwden met onze bedrijfsgegevens.” Inmiddels wordt Steentjes ICT ingezet voor alle IT-gerelateerde werkzaamheden.  Zo regelen ze onder andere het netwerk en digitale werkomgevingen.

Lokale partner voor alle ICT-vraagstukken

Daan: “We wilden ICT uitbesteden, zodat collega’s zich konden richten op hun eigen expertise. En niet tussendoor bezig hoefden te zijn met problemen waar ze tegenaan liepen op het gebied van ICT. We begonnen steeds verder te groeien in aantal werkplekken en warehouses. Belangrijk hierbij was om een partner te vinden die ons kon ontzorgen in alle ICT-vraagstukken die bij die groei komen kijken.” Gelukkig hoefden ze bij Aloys Roemaat Transport niet ver te zoeken, want Steentjes ICT zat om de hoek.

“We hebben nu een nieuw warehouse met goede ondersteuning. Steentjes ICT is voor ons een lokale partner op meerdere facetten die zorgt voor een fijne, goede en stabiel draaiende IT-omgeving bij Aloys Roemaat Transport.”

Samenwerking met korte lijntjes

“De samenwerking met Steentjes ICT verloopt goed”, vertelt Daan. “We hebben meerdere contacten bij Steentjes. Ik kan een ticket insturen via de e-mail voor vragen die we intern hebben, of als ik support wil. Ze zijn altijd bereikbaar. Als er zich problemen voordoen, dan kunnen we snel schakelen. Een voorbeeld hiervan was een storing, waardoor er geen netwerkverbinding was. Binnen 15 minuten was Steentjes op locatie om het probleem op te lossen. Binnen een uur waren we daardoor weer operationeel. We hebben altijd korte lijntjes en dat werkt heel fijn.

Stabiel draaiende cloud voor plansystemen

Bij Aloys Roemaat Transport staat het maken van planningen centraal. Het is belangrijk dat dit op tijd gebeurt en ook goed gebeurt, zodat de vrachtwagens met de juiste lading op tijd kunnen vertrekken. Daan: “We maken gebruik van geavanceerde softwaresystemen die ons én onze klanten realtime inzicht geven in leveringen, routes en voorraadbeheer. Deze data geeft ons de juiste inzichten om transport en logistiek doorlopend te optimaliseren. Continu verbeteren zit in ons DNA. Daarvoor is het ontzettend belangrijk om een stabiele cloud te hebben. Steentjes ICT is daarin een hele fijne partner.”

Deels eigen beheer

“Zolang ik intern niets hoor, is dit een teken dat de ICT-omgeving goed is ingericht”, vertelt Daan lachend. “We hebben zelf een portaal waarin we alle rechten en rollen toebedelen van de medewerkers. Hierdoor hebben we intern een goed overzicht. "Inmiddels hebben 40 gebruikers toegang tot de cloud-omgeving en hebben we 30 werkplekken die zijn ingericht. Een mooi aantal, dat alleen nog maar verder groeit!”

Wil jij ook veilig en efficiënt werken vanuit de cloud?

Wil jij ook de voordelen ervaren van werken in de cloud? Bij Steentjes ICT helpen we je graag met security, connectiviteit, zakelijke telefonie en de toekomstige moderne werkplek. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?